Leerkracht - groep 8 - wtf 0.4250 of 0.5750 - Aalsmeer

Vind jij groep 8 het leukste jaar om les te geven?
Dan is De Brug misschien wel een fijne werkplek voor jou. 
In verband met werktijdvermindering van collega's zoeken wij een leerkracht voor groep 8 voor twee dagen per week. Drie dagen is in overleg ook mogelijk. 

Wat kenmerkt het werken in onze groep 8? 

 • een groep van 23/24 leerlingen
 • leerlingen real-time begeleiden tijdens de verwerking van hun rekenles dankzij Pluspunt digitaal
 • werken met de structuur van een methode zoals Staal maar de ruimte om daar van af te wijken 
 • aandacht om kinderen in de bovenbouw te laten groeien dankzij keuzevrijheid en eigenaarschap van de leerling
 • samenwerken met je collega's in de bovenbouw
 • veel aandacht voor de sociaal-emotionele ontwikkeling van onze oudste leerlingen
 • een fijn team waarin leerkrachten elkaar en de leerlingen zien en kennen 

Bekijk ook het filmpje van onze website om een beeld te krijgen van onze school. 

Over onze school

Meer informatie over onze school: www.pcbs-brug.nl 

Op De Brug staan de woorden samen - betekenisvol - uitdaging voor leerlingen en leerkrachten centraal.

De Brug is een gezellige, kleinschalige basisschool in Aalsmeer, met ongeveer 180 leerlingen in acht groepen. Er werken ongeveer 20 medewerkers.  De Brug is gevestigd in het moderne schoolgebouw de Mikado. Wij zijn een Kanjerschool en besteden veel aandacht aan de sociale vaardigheden van de kinderen en de sfeer in de groep. Voor een optimale ontwikkeling van de leerling vinden wij een goede samenwerking tussen kind, ouders en leerkracht belangrijk. 

Wij werken met de methodes Staal taal en spelling, de nieuwe Pluspunt , Nieuwsbegrip, 4xWijzer voor de zaakvakken, Trefwoord en diverse andere methodes en ondersteunende middelen. In de middagen wordt er groepsdoorbroken gewerkt. Hoe wij dit doen, leggen we je graag persoonlijk uit. 

Overige kenmerken van De Brug:

 • Gezonde school
 • Sterk in ICT voor leerlingen en leerkrachten 
 • Vakleerkracht voor gym
 • Ondersteuning voor leerlingen door leerkrachten en leraarondersteuner
 • Traditioneel lesrooster, met een uur lunchpauze waarin het team ook tijd voor elkaar heeft 

Wat bieden wij jou wat betreft functie, school en team?

In de ochtend werken we in jaargroepen. Jij geeft dan les aan onze kanjers uit groep 8. In de ochtend is er veel rust in de school met aandacht voor de kernvakken. In de middag werken we groepsdoorbrekend met groep 7 en 8 en soms ook met groep 5 en 6 samen. De kinderen krijgen de ruimte om samen te werken en naast kennis ook vaardigheden te ontwikkelen. 

De invulling van de middag geeft ruimte voor onderwijs op maat en leren met en van elkaar. De leerkrachten werken intensief samen aan het programma in de middag. 

Wat verwachten wij van jou qua opleiding, eigenschappen, kennis en/of ervaring?
Je bent in het bezit van een PABO diploma. Als je bijna afgestudeerd bent, ben je ook uitgenodigd om te solliciteren. Daarnaast ben je vooral enthousiast en gemotiveerd om elk kind te raken in zijn of haar leergierigheid en om samen het verschil te maken voor onze leerlingen. 

Arbeidsvoorwaarden
Wanneer je bij ons komt werken, start je in principe in een tijdelijke aanstelling, met uitzicht op vast binnen de stichting. Op termijn is uitbreiding van uren bespreekbaar.  WTF is in overleg 0,4250 of 0,5750. We gaan graag met je in gesprek over jouw wensen en verwachtingen ten aanzien van je aanstelling.

Sollicitatie informatie
Bij Jong Leren solliciteer je voor een functie op een school. Je eerste aanspreekpunt is daarom de directeur van de school waar je wilt solliciteren. Als je bent aangenomen, kom je in dienst van Jong Leren.

Voor vragen kun je contact opnemen met de contactpersoon van deze vacature, rechts weergegeven.

Over Stichting Jong Leren
Jong Leren bestaat uit 22 prettige confessionele basisscholen waar ouders hun kinderen graag naar toe brengen en waar je graag werkt als leerkracht, omdat we: samen leren, elkaar ruimte geven en uitdagen. Iedere school geeft hier op een eigen, unieke manier vorm aan, zodat leerlingen, ouders en medewerkers hier de vruchten van plukken. Onze scholen staan in de gemeenten Aalsmeer, Haarlemmermeer, Heemstede, Zandvoort en Bloemendaal. Lees meer op www.jl.nu

 

Contactpersoon vacature

Vacaturekenmerken

Geïnteresseerd? Solliciteer hier!