Opleidingsplekken

 

WijWijzer onderhoudt intensieve contacten met PABO's in onze regio over het opleiden van leerkrachten. We bieden stageplaatsen en begeleiding voor studenten en werken ook samen om zij-instromers een passend traject aan te bieden. Om een beeld te krijgen welke opleidingsmogelijkheden tot leerkracht er zijn, is dit overzicht handig.

Met InHolland vormen wij sinds 2022 een partnerschap binnen de Opleidingsschool IJmond. Meer informatie vind je bij Voltijd Samen Opleiden.

 

Zij-instromer via een deeltijd-opleiding

Gelukkig is er een goed alternatief voor het gesubsidieerde zij instroomtraject voor zowel HBO- als MBO geïnteresseerden in het onderwijs. Belangstellenden voor verkorte deeltijdopleiding InHolland of Flexibele deeltijdopleiding Hogeschool kunnen via ons Open sollicitatieformulier bij WijWijzer solliciteren voor een aanstelling als onderwijsassistent of leraarondersteuner. Wanneer we een geschikte leer/werkplek voor je kunnen creëren, faciliteren wij je opleiding door je opleidingskosten (college- en boekenkosten) over te nemen. Ook als je via een andere flexibele route de pabo volgt of gaat volgen, gaan we graag met jou in gesprek in hoeverre wij je hierin kunnen faciliteren. Stuur ons ook in dat geval een open sollicitatie voor een ondersteunende functie, dan nemen wij contact met je op.

Ben je student van de Hogeschool Leiden, lees dan meer over onze samenwerking Samen Opleiden. Met InHolland vormen wij sinds 2022 een partnerschap binnen de Opleidingsschool IJmond. Meer informatie over de deeltijd route vind je bij Deeltijd Samen Opleiden/Varianten

 

Op zoek naar een LIO-plek?

Met studenten die voor volgend schooljaar een LIO-plek zoeken gaan wij graag in gesprek - ook een betaalde plek is bespreekbaar. Wij vinden het belangrijk dat onze medewerkers zich gestimuleerd voelen en de ruimte krijgen om zich te ontwikkelen. Jonge mensen opleiden is waar wij veel in investeren en waar wij goed in zijn. Niet voor niets heeft WijWijzer inmiddels vijf officiële opleidingsscholen voor zij-instromers en hebben wij ervaren medewerkers aangesteld die starters en studenten intensief begeleiden.

Op verschillende scholen hebben wij nog een opleidingsplek voor een LIO, in verschillende groepen. Heb je belangstelling? Laat het ons weten via het Open sollicitatieformulier.

 

Neem contact op

We vinden het altijd prettig als geïnteresseerden contact met ons opnemen om over hun mogelijkheden bij WijWijzer te praten. Mocht je hierover willen doorpraten, neem dan contact op met een directeur van een van onze scholen of met onze beleidsmedewerkers P&O, Alma Pereboom of Tineke Puts (tel: 023 – 529 89 88).