Solliciteren

Onze medewerkers ervaren dat we - waar mogelijk - leerkrachten autonomie, ruimte en vertrouwen geven. We weten dus dat je bij ons een fijne tijd gaat hebben, met voldoende uitdaging en groeimogelijkheden. Maar vooral met heel veel werkplezier. Omdat we bij WijWijzer samen leren.

 

Aanstelling


Je start bij WijWijzer in principe met een tijdelijke aanstelling, met uitzicht op vast. Onder voorwaarden is een aanstelling voor onbepaalde tijd bespreekbaar, net als  uitbreiding van uren of gedeeltelijk werken in de vervangingspool.

 

Jouw mogelijkheden


Vacature

Ben jij een bevoegd leraar of andere onderwijsprofessional? Bekijk dan onze vacatures. Zit er geen functie tussen die bij jouw past, neem dan contact op met onze beleidsmedewerkers P&O, Alma Pereboom of Tineke Puts (tel: 023 – 529 89 88 of mail naar personeel@jl.nu) om de mogelijkheden te bespreken of stuur ons een open sollicitatie.

Het zij-instroomtraject

Het zij instroomtraject stelt studenten met een erkend HBO diploma in staat binnen twee jaar een lesbevoegdheid te behalen. Hiervoor is een subsidie in het leven geroepen door het ministerie, die dekkend is voor je collegegeld en aanschaf van boeken. Op onze opleidingsscholen ontvangen we graag zij-instromers om bij ons het vak van leerkracht onder de knie te krijgen. Met de garantie dat je op elke opleidingsschool goed begeleid en ondersteund wordt. Niet alleen vanuit de school, maar ook vanuit de stichting investeert WijWijzer extra in praktijkcoaches die ingezet worden om studenten en startenden te begeleiden op de werkplek. In dit foldertje lees je meer over hoe we dit traject binnen WijWijzer hebben ingericht.

Wanneer je belangstelling hebt voor een zij-instroomtraject en meer informatie wilt, kun je je ook aanmelden bij Ikwordleerkracht.nl. Dit is een regionaal onderwijsloket voor de regio Haarlemmermeer in het kader van de aanpak van het lerarentekort. Op de website vind je meer informatie over de inhoud van het traject en eventueel alternatieve opleidingsmogelijkheden. Ook kun je een gesprek aanvragen voor een persoonlijk advies.

TIP: Je kunt met een HBO-diplima ook via de verkorte deeltijdopleiding binnen twee jaar je lesbevoegdheid halen. Zie Opleidingsplekken.

Onderwijsassistenten

Ben jij een startende of ervaren onderwijsassistent, houd je wel van een uitdaging en wil je je graag verder ontwikkelen? Bij WijWijzer krijg je hiervoor de ruimte. Je taken zijn divers en verschillen per school, en binnen WijWijzer kun je verschillende ontwikkeltrajecten volgen. Bijvoorbeeld een Ad-Pep traject oif EVC-route naar een functie als leraarondersteuner.

Stagiaires

Bij WijWijzer zijn stagiaires van harte welkom. Tijdens je opleiding moet je je breed kunnen oriënteren op het onderwijs. Een gevarieerd aanbod van stageplaatsen tijdens je opleiding is een vereiste. WijWijzer wil, vanuit een integraal personeelsbeleid, de opleiding tot leerkracht integreren in een totaal loopbaantraject. Daarom biedt de stichting extra begeleiding aan stagiaires. WijWijzer heeft een grote diversiteit in scholen (leerjaren) en heeft voornamelijk met Hogeschool Leiden, InHolland en NOVA en ID College contact over stagemogelijkheden. 

Lees verder bij Opleidingsplekken.

Vakleerkrachten

Één van de manieren om in te spelen op een toenemend lerarentekort, is het op een andere manier vormgeven en inrichten van het onderwijs. WijWijzer is samen met collega-besturen in de regio een onderzoek gestart om op een flexibeler manier goed onderwijs voor kinderen te kunnen borgen. Een grotere inzet van vakleerkrachten is hier een belangrijk onderdeel van. Denk je dat jij als vakleerkracht (van elke discipline) iets kunt bijdragen, neem dan vooral contact met ons op!

Vrijwilligers

Heb je altijd in het onderwijs gewerkt en kun je het nog niet loslaten? Beschik je over een bepaalde expertise en wil je die een aantal uur per week inzetten op een van onze scholen? Stap dan eens binnen bij een WijWijzer-school. Vrijwilligers zijn onmisbaar in het onderwijs.

Invallers

Invallers zijn zeer waardevol voor onze scholen. Vind je het prettig om voor ons op invalbasis te werken, solliciteer op onze vacature voor de vervangingspool.

Open sollicitatie

Scholen van WijWijzer zijn altijd op zoek naar excellente leerkrachten, of mensen die op een andere manier de kwaliteit van ons onderwijs kunnen verhogen. Je kunt hiervoor ons Open sollicitatieformulier invullen. 

Werken en leren?

WijWijzer biedt aankomende leerkrachten verschillende manieren om werken en leren met elkaar te combineren. Lees verder hierover op de pagina Opleidingsplekken.

 

Voor informatie?


Wil je meer weten of je mogelijkheden verkennen? Neem dan contact op met onze beleidsmedewerkers P&O, Alma Pereboom of Tineke Puts (tel: 023 – 529 89 88).