Solliciteren bij Jong Leren

Werken bij Jong Leren is werken met hart voor het onderwijs in een inspirerende en lerende organisatie. Als werkgever dagen wij jou uit het beste uit jezelf te halen door je ruimte en mogelijkheden te geven om je persoonlijke leerdoelen volop te verwezenlijken. Hoe beter jij in je vel en "in je kennis" zit, hoe beter jij je leerlingen kunt laten leren. Ook sturen we aan op samenwerking tussen de scholen, binnen Jong Leren. 

Onderwijs en arbeidsmarkt

Iedereen weet dat er veel beweging is in de arbeidsmarkt en een groot lerarentekort. Wanneer je bij je werkgever niet meer de ruimte voelt om te groeien, moet je je vleugels uitslaan. Wij geloven niet in eenmalige financiële prikkels om nieuwe collega's te werven. Wij geloven wel dat je je bij ons als professional verder kunt ontwikkelen omdat wij jou ruimte en vertrouwen durven geven. We weten dat je bij ons een fijne tijd gaat hebben, met voldoende uitdaging en groeimogelijkheden. Maar vooral met heel veel werkplezier. Omdat we bij Jong Leren samen leren.

Lees meer over JL als werkgever; onze collega's vertellen je graag waarom ze bij Jong Leren werken.

Jouw mogelijkheden

Op sommige momenten zoeken we gericht naar bepaalde collega's. Zie hiervoor de actuele vacatures.
Je kunt ons ook volgen op Facebook, LinkedIn en Instagram, als je op de hoogte wil blijven over onze nieuwtjes en vacatures

Let op: vacatures kunnen via sociale media en tussenpersonen nog lang zichtbaar blijven. Als je geen informatie meer over een bepaalde vacature op onze website vindt, is deze mogelijk al vervuld. Je kunt altijd even contact met ons opnemen om dit na te vragen.

Op zoek naar een LIO-plek?

Met studenten die voor volgend schooljaar een LIO-plek zoeken gaan wij graag in gesprek - ook een betaalde plek is bespreekbaar. Wij vinden het belangrijk dat onze medewerkers zich gestimuleerd voelen en de ruimte krijgen om zich te ontwikkelen. Jonge mensen opleiden is waar wij veel in investeren en waar wij goed in zijn. Niet voor niets heeft Jong Leren inmiddels vijf officiële opleidingsscholen voor zij-instromers en hebben wij ervaren medewerkers aangesteld die starters en studenten intensief begeleiden.

Op verschillende scholen hebben wij nog een opleidingsplek voor een LIO, in verschillende groepen. Heb je belangstelling? Laat het ons weten via het Open sollicitatieformulier.

Invallers

Invallers zijn zeer waardevol voor onze scholen. Vind je het prettig om voor ons op invalbasis te werken, solliciteer op onze vacature voor de vervangingspool.

Onderwijsassistenten

Ben jij een startende of ervaren onderwijsassistent, houd je wel van een uitdaging en wil je je graag verder ontwikkelen? Bij Jong Leren krijg je hiervoor de ruimte. Taken zijn divers en verschillen per school en binnen Jong Leren kun je verschillende ontwikkeltrajecten volgen.

Stagiaires

Bij Jong Leren zijn stagiaires van harte welkom. Tijdens je opleiding moet je je breed kunnen oriënteren op het onderwijs. Een gevarieerd aanbod van stageplaatsen tijdens je opleiding is een vereiste. Jong Leren wil, vanuit een integraal personeelsbeleid, de opleiding tot leerkracht integreren in een totaal loopbaantraject. Daarom biedt de stichting extra begeleiding aan stagiaires. Jong Leren heeft een grote diversiteit in scholen (leerjaren) en heeft voornamelijk met Hogeschool Leiden, InHolland en NOVA en ID College contact over stagemogelijkheden.

Zit je op de Hogeschool Leiden, lees dan meer over onze samenwerking Samen Opleiden.

Vrijwilligers

Heb je altijd in het onderwijs gewerkt en kun je het nog niet loslaten? Beschik je over een bepaalde expertise en wil je die een aantal uur per week inzetten op een van onze scholen? Stap dan eens binnen bij een Jong Leren-school. Vrijwilligers zijn onmisbaar in het onderwijs.

Zij-instromer

Op onze scholen ontvangen we graag zij-instromers om bij ons het vak van leerkracht onder de knie te krijgen. Wanneer je belangstelling hebt voor een zij-instroomtraject bij Jong Leren, kun je je aanmelden bij Ikwordleerkracht.nl. Dit is een regionaal onderwijsloket voor de regio Haarlemmermeer in het kader van de aanpak van het lerarentekort. Op de website vind je ook meer informatie over de inhoud van het traject en eventueel alternatieve opleidingsmogelijkheden. 

In dit foldertje lees je meer over hoe we dit traject binnen Jong Leren hebben ingericht.

Leren en werken

Jong Leren biedt aankomende leerkrachten verschillende manieren om werken en leren met elkaar te combineren.

Jong Leren onderhoudt intensieve contacten met PABO's in onze regio over het opleiden van leerkrachten. We bieden stageplaatsen en begeleiding voor studenten en werken ook samen om zij-instromers een passend traject aan te bieden. Om een beeld te krijgen welke opleidingsmogelijkheden tot leerkracht er zijn, is dit overzicht handig.

Gelukkig is er een goed alternatief middels de verkorte deeltijdopleiding. Studenten die deze route volgen kunnen via ons Open sollicitatieformulier bij ons solliciteren voor een aanstelling als onderwijsassistent of leraarondersteuner. Daarnaast faciliteren wij je opleiding door je opleidingskosten (collegegeld) over te nemen. Ook als je via een andere flexibele route de pabo volgt of gaat volgen, gaan we graag met jou in gesprek in hoeverre wij je hierin kunnen faciliteren. Stuur ons ook in dat geval een open sollicitatie voor een ondersteunende functie, dan nemen wij contact met je op.

Open sollicitatie

Scholen van Jong Leren zijn altijd op zoek naar excellente leerkrachten, of mensen die op een andere manier de kwaliteit van ons onderwijs kunnen verhogen. Je kunt hiervoor ons Open sollicitatieformulier invullen. Dit vind je op de pagina Vacatures. Voor meer informatie kun je contact opnemen met de directeur van de school of met onze beleidsmedewerkers P&O, Alma Pereboom of Tineke Puts (tel: 023 – 529 89 88).

Neem contact op

We vinden het altijd prettig als geïnteresseerden contact met ons opnemen om over hun mogelijkheden bij Jong Leren te praten. We hebben een groot aantal mogelijkheden op deze pagina beschreven. Mocht je hierover willen doorpraten, neem dan contact op met een directeur van een van onze scholen of met onze beleidsmedewerkers P&O, Alma Pereboom of Tineke Puts (tel: 023 – 529 89 88).